Het deeg heeft de hele nacht kunnen rijzen, boven je hoofd draaien de wieken en de geur van versgebakken desembrood komt je tegemoet. Op zaterdag kun je tijdens het Desem Atelier kennis maken met Noord-Hollands desembrood: een product waar twee ambachten elkaar ontmoeten. Biologisch graan uit de Wieringermeer, een desem uit de Dolomieten en vakmanschap van molenaar en desembakker zorgen voor prachtige smaken.

 

Ons verhaal: traceerbaar tot de korrel

Aan het eind van de zomer wordt in de Wieringermeer geoogst. De biologische granen worden van het land gehaald en vinden hun weg naar Maalderij de Gouden Engel. Vincent Kraan verstaat zijn vak en maalt er prachtige meel- en bloemsoorten van.

Met zijn culinaire wortels in Italië heeft Vincent van der Wolf zich gespecialiseerd in desem. Van luchtig Frans brood tot Napoletaanse pizza, alles gaat zonder gist en op basis van een desem die hij jaren geleden tot leven wekte in de Dolomieten. Stages in Italië, Frankrijk, Nederland en lange nachten in zijn Desem Atelier; voor Vincent is bakken een passie.

In dit Desem Atelier maak je kennis met “brood van Vincent”, een product waarin beide Vincent’s hun liefde voor graan tentoonstellen en tot uiting brengen: prachtig desembrood van lokaal, steengemalen, biologisch tarwebloem. Tijdens het atelier zijn molenaar en bakker beschikbaar voor al je vragen over het graan, brood en workshops.

Vanaf 11.00 uur komen de eerste broden uit de oven. Met recht geldt hier: wie het eerst komt, wie het eerst maalt…

Wanneer: zaterdag 10 februari 2017

Meer informatie: www.vincentvanderwolf.com
Datums voor workshops zie:maalderij-degoudenengel.nl/agenda/