Ingredienten: tarwebloem* (gluten), rietsuiker*, amandelmeel* (amandelen), speculaaskruiden*, bakpoeder *(maiszetmeel, E336, E500), zout.

* van biologische oorsprong.

 

Recept voor speculaas 150 g boter door de speculaasmix.

Voeg 2 eetl. water toe en voor extra lekkere speculaas ook een flinke theel. citroenrasp.

Kneed er een deegbal van.

Laat dit minstens 2 uur, maar liever nog 24 uur rusten in de koelkast om de kruiden goed door het deeg te laten trekken.

Rol het deeg op het met meel bestoven aanrecht uit tot een plak van ca. 1 cm dik.

Snijd hier stukken (of poppen) uit en leg deze op een beboterde bakplaat.

Bestrijk speculaas met losgeklopt ei.

Bak deze in een voorverwarmde oven bij ca 170 °C in 30 minuten gaar en bruin.

Dunne speculaas van ca 5 mm dik in 20 minuten bakken.

De speculaas van de bakplaat nemen af laten koelen en smullen.