Maart roert zijn staart, de wind giert om ons huis terwijl ik dit schrijf. Afgelopen zondag heb ik meegedaan aan de Klimaatmars in Amsterdam. Niet dat ik weet wat de oplossing is, maar wel vanuit de overtuiging dat we het met zijn allen moeten doen, iedereen een beetje. Daar kwam ik een bord tegen van Loesje dat naar mijn idee een mooie overdenking is bij alles wat je doet:
Kort gezegd, gebruik niet meer dan je echt nodig hebt en zorg voor de aarde die ons dit allemaal biedt.

In de molen dragen we ook ons steentje bij. Omdat de molen op windkracht maalt en omdat we zoveel mogelijk lokaal graan malen. De molen is vanaf de start een biologisch bedrijf: in de biologische landbouw krijgt alles de tijd om te groeien, wordt er met zorg met de natuur omgegaan en mogen er geen toevoegingen gebruikt worden die niet natuurlijk zijn. Maar daarmee zijn we er nog niet, ook in kleine dingen zoals het scheiden van afval wilden we wat doen.
Voor bedrijven is dat lastig, we hebben eigenlijk maar één verzamelcontainer. Doordat het dorp Koedijk nog oud papier verzamelt, kunnen we dat scheiden. Onze buurman heeft extra GFT containers geregeld en glas en plastic brengen we zelf weg.  Ook met  vervoer denken we goed na en plannen zoveel mogelijk bezorgingen in één rit. De was doen we zelf en laten we gewoon drogen aan de waslijn. En sinds kort dragen we schorten, gemaakt van oude spijkerbroeken! We ontdekken steeds weer kleine dingen waar we iets kunnen doen en hopen daarmee meer mensen te inspireren om steentjes bij te dragen…

bordloesje

In het voorjaar zijn er een aantal leuke dingen te beleven op de molen:

Op zaterdag 11 en zondag 12 mei zijn er de Nationale Molendagen! Op deze dagen is de molen gratis te bezichtigen. We houden rondleidingen om 11.00 uur en om 15.00 uur op beide dagen. Rond en in de molen zullen er een aantal kinderactiviteiten zijn en er is natuurlijk van alles te proeven. De molen is op beide dagen open van 10.00 uur tot 17.00 uur. Wil je met een grotere groep een rondleiding door de molen, bel dan even met de molenaar Vincent (06-57782519).

Zet vast de volgende datum in je agenda: Op zondag 23 juni gaan we vieren dat de molen 10 jaar geleden geopend werd! Er is een heel feestprogramma in voorbereiding van 11.00 tot 17.00 uur, daarover meer in de volgende wijkkrant.

 

De workshops desembrood bakken gaan in mei en juni verder! Binnenkort verschijnt meer informatie daarover op de website. Of volg ons op Facebook, dan ben je van alle leuke nieuwtjes op de hoogte! Zoek naar Maalderij-de-gouden-engel. De openingstijden van de molenwinkel:  
woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.  Let op: Koningsdag 27 april zijn wij gesloten!!