Iedereen heeft het er de laatste tijd over: de tijd gaat snel!   In deze tijd realiseer ik me dat nog meer, de molen draait dit jaar alweer 10 jaar, echt een moment om even stil bij te staan. Er is in 10 jaar tijd veel gebeurd!
Als ik terugdenk aan de eerste dag (19 juni 2009) dat we officieel open waren, hoe de winkel en de molenschuur er toen uitzagen, dan was het maar een kale boel. De molenstenen waren destijds nog niet eens beschikbaar om zelf te malen. Pas in augustus kon Vincent het eerste graan malen en pas in december kon van het meel ook bloem gezeefd worden. Ook een bijzonder moment uit die tijd is het uittesten van bv. Pannenkoekenmix. Thuis aan de keukentafel met onze kinderen en vriendjes erbij, allemaal borden met pannenkoeken en nummertjes. Iedereen aan het proeven en vertellen en zo is de “Pannenkoekmix Gewoon” ontstaan! In 10 jaar tijd zijn daar veel mixen bij gekomen. Maar het zelf ontwikkelen, net zo lang proefbakken en testen met anderen erbij, dat is gebleven!

Wat gelukkig ook is gebleven zijn de vrijwilligers. Vanaf de 1e dag zijn mensen ons komen helpen, al 10 jaar lang, daar zijn we echt heel dankbaar voor! Nog steeds is er een groep van ongeveer 20 mensen actief met het inpakken van meel, het werken in de winkel, het werken in de bakkerij of achter de schermen helpen met de tuin of de website. Ieder naar eigen kunnen en op de plek die hem/haar het beste past. Sommige meerdere dagen per week, veelal een dagdeel per week of af en toe een middag helpen op de markt, ook dat precies zoals die persoon past. Sommige dus nu ook al bijna 10 jaar en dat is toch wel bijzonder!

vrijwilligers

Zondag 23 juni (van 11.00 tot 17.00uur) is het de grote dag dat we dit allemaal gaan vieren. Het terrein rond de molen wordt feestelijk versiert, er is een prijsuitreiking voor de mooiste vlaggetjes! Op het terrein komen o.a. een palingroker en een zeilmaker, er komen diverse kraampjes en er zijn diverse spelletjes voor de kinderen. Zo komen de dames van het Wolatelier uit Bergen met mooie wol en voor de kinderen een tafel om te vilten. Alles is gratis toegankelijk!! En voor alle kinderen die een vlaggetje voor de molen hebt versiert, kom je vlaggetje opzoeken, dan krijg je van ons een klein presentje!

 

Voor alle bakliefhebbers (of beginnende bakkers): vanaf 19 juni is het Bakboekje van de molen te koop. Het boekje bevat 36 recepten die voortborduren op onze bakmixen, nieuwe inspiratie geven en tips om zelf bakken nog leuker te maken! Ook staan er 2 bonusrecepten in van producten die we altijd in de winkel verkochten: de hartige taartjes en de soepen. Je kunt vast een boekje bestellen door naar onze webwinkel te gaan en het boekje te kopen. Zodra de boekjes beschikbaar zijn, krijg je dan een berichtje.